“De Medewerker van de toekomst” door Young PostNL en de VHP2

“De Medewerker van de toekomst” door Young PostNL en de VHP2

Staan de jonge professionals wel voldoende stil bij wat de ingrijpende veranderingen op de arbeidsmarkt voor hen kan betekenen? Jongeren van onder andere KPN, PostNL, Philips, Rabobank en de NS vonden elkaar op 27 oktober jl. om hierover te praten. Thema van de bijeenkomst: “De Medewerker van de Toekomst”

De bijeenkomst werd afgetrapt door Godwin van Dijk, voorzitter van de VHP2, en Ruud Rooyakkers van Young PostNL, tevens lid van het bestuur van de VHP2. De heren gingen in op de unieke samenwerking tussen de VHP2 en Young PostNL. Deze samenwerking komt er -kort samengevat- op neer dat Young PostNL bijdraagt aan de verjonging van de VHP2 en dat de VHP2 op haar beurt de belangen behartigt van Young PostNL aan de Cao-tafel. Dit past in een trend dat jongeren steeds meer inzien dat het nuttig is om je te organiseren om iets gedaan te krijgen.

Door middel van een zeer interactieve sessie confronteerde  gastspreker Christel van de Ven de circa 50 aanwezigen over de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Cristel is partner bij Factor 5 en een autoriteit op het gebied van duurzame inzetbaarheid en sociale innovatie. Ter sprake kwam onder meer de toename van de zzp’ers, hybride werkvormen (loondienst en zzp-er) en het belang van “een leven lang leren”.

Vervolgens werden er workshops gegeven door BeweegProfs; een organisatie gespecialiseerd in vitaliteit. De onderwerpen die werden behandeld waren werkstress & professionals en veerkracht & balans.

Daarnaast was er tijdens het eten en de borrel uiteraard meer dan voldoende gelegenheid om contacten te leggen en op die manier kennis te maken met verschillende bedrijfsculturen, branches en type medewerkers.  Netwerken is per slot van rekening meer dan ooit een bezigheid van de medewerker van de toekomst!

 

Casper Vaandrager

vorige  terug naar overzicht