Dienstverlening aan “ZZP-ers”

maandag 2 december 2013

Met genoegen kunnen we u in dit journaal informeren over het feit dat wij onze dienstverlening gaan uitbreiden. Met ingang van het nieuwe jaar zullen wij ook advies gaan geven aan onze leden die zich als zelfstandige zonder personeel (ZZP-er), freelancer of ondernemer willen gaan vestigen of reeds gevestigd hebben.

De dienstverlening van de VHP2 richt zich op dit moment in principe alleen op werknemers die in loondienst werkzaam zijn. Steeds vaker zien wij evenwel dat onze leden na beëindiging van hun dienstverband als zelfstandige aan de slag (willen) gaan en dat zij hierbij allerhande vragen hebben.

Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat wij een pakket hebben samengesteld van dienstverlening dat wij aan hen kunnen aanbieden.

Wij bieden vanaf 1 januari 2014 advies over: de afweging ondernemerschap ten opzichte van het werken in loondienst; fiscale (on)mogelijkheden (*) de VAR-verklaring; het starten vanuit de WW; de offerte; de freelanceovereenkomst; incasso’s netwerken.

Tevens kunnen wij adviseren bij het opstellen van het businessplan.

Mocht u aldus overwegen om voor u zelf te gaan beginnen raden wij u aan om via het secretariaat een afspraak met een van onze juristen. info@vhp2.nl

*In ons pand aan de Ruusbroeclaan is het belastingadvieskantoor Base Consultants gevestigd. Een samenwerkingsafspraak met dit kantoor maakt het voor ons mogelijk om ook fiscaal advies en inzicht te bieden aan onze leden die als ondernemer willen starten.

 

 

vorige  terug naar overzicht