Netwerkbijeenkomst “Carrièrewendingen

Op 12 oktober 2016 van 17.00 uur tot 19.00 uur

Na afloop is er gelegenheid om te netwerken


De Boerderij, High Tech Campus 61, Eindhoven

Organisaties veranderen voortdurend en dat vraagt van werknemers veerkracht en aanpassingsvermogen. Het is de verantwoordelijkheid van sociale partners maar ook van de werknemer zelf om te werken aan zijn eigen duurzame inzetbaarheid. Carrièrewendingen kunnen hier onderdeel van uitmaken.

“Een loopbaan gaat niet langer alleen maar omhoog maar zal steeds meer een flexibel verloop kennen. De sociale partners moeten een kader scheppen voor zo'n flexibel carrièreverloop”: dat is de werkhypothese van een netwerkbijeenkomst over “Carrièrewendingen”.

Een carrièrewending houdt zowel stijgen, dalen als horizontaal bewegen in. Een carrière die omhoog gaat, is doorgaans makkelijk te begeleiden, maar een carrière die naar beneden gaat - een demotie heet dat - dat is heel andere koek. Nochtans overwegen velen het, want een demotie heeft best wat voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet de hele tijd op de toppen van je tenen te staan, of je krijgt je balans werk-leven beter in evenwicht of je houdt het werken langer vol. Alleen zijn er nog heel wat vragen bij demotie: wat zijn precies de gevolgen? Hoe zit dat met mijn loon en bij uitbreiding met mijn pensioen? Ben ik de enige die daarover nadenkt of kan ik eens met lotgenoten overleggen?

Met deze bijeenkomst willen we met VHP2 leden en andere belangstellenden over de verschillende aspecten van een carrièreverloop in gesprek gaan. Naast kennisoverdracht willen we ook weten welke aspecten in jullie carrière belangrijk zijn.

Aanmelden kan via info@vhp2.nl
De volledige tekst van de uitnodiging vind je hier.

vorige  terug naar overzicht