Stork in Amerikaanse handen

maandag 7 december 2015

De Nederlandse dienstverlener aan de olie en gassector Stork komt in handen van het Amerikaanse industrieconcern Fluor. Fluor neemt Stork voor 695 miljoen euro over van de Britse investeringsmaatschappij Arle Capital Partners.

Fluor voegt zijn eigen onderdeel Operations & Maintenance samen met Stork. Daardoor ontstaat een bedrijf met een jaarlijkse omzet van 2,1 miljard euro en circa 19.000 werknemers, dat Stork blijft heten. Het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming komt in Nederland. De huidige topman van Stork, Arnold Steenbakker, wordt ook de topman van de nieuwe combinatie.

De overname heeft volgens Stork geen gevolgen voor de werknemers van in Nederland.

Beide partijen verwachten de overname in de eerste helft van volgend jaar af te ronden. Fluor is een Amerikaans ingenieurs- en bouwbedrijf met het hoofdkantoor in de Texaanse stad Irving. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van $21,5 miljard. Stork houdt zich vooral bezig met onderhoud aan olie- en gasinstallaties.

De VHP2 is vooralsnog van mening dat overname van Stork goed nieuws is voor de werknemers van Stork. Fluor is een strategische partner, die uit is op verdere groei. Daarvan kan Stork profiteren. Stork heeft gesteld dat de arbeidsvoorwaarden en pensioenen hetzelfde blijven en dat het hoofdkantoor in Nederland blijft.

 

vorige  terug naar overzicht