Vakbonden: blokkeer de bonus van KPN-voorzitter Eelco Blok

dinsdag 31 maart 2015

De vakbonden, waaronder de VHP2, willen dat KPN-voorzitter Eelco Blok afziet van zijn bonus en meer investeert in het bedrijf en cao-afspraken. Gisteren, 30 maart, spraken de vakbonden hierover met de RvC, omdat zij het ongepast vinden dat de beloning van Eelco Blok door bonussen binnen één jaar met 50 procent is gestegen naar 2 miljoen euro, terwijl er tegelijkertijd fors wordt bezuinigd op personeel.

Bestuursvoorzitter Eelco Blok ontvangt 425.000 euro voor de verkoop van E-Plus en zag ook zijn ‘reguliere’ bonus verdubbelen naar zo’n 500.000 euro. Tegelijkertijd bezuinigt het bedrijf enorm op personeel. Sinds het aantreden van Blok in 2011 kondigt het bedrijf voortdurend grote ontslagrondes aan – in een paar jaar tijd verloren meer dan 7000 KPN-medewerkers hun baan.

Meer zekerheid

‘KPN is een prachtig en innovatief bedrijf. Daar blijft niks van over als de directie blijft vasthouden aan krimpen en banen schrappen en zichzelf daarvoor ook nog eens uitbundig beloont. Wij willen dat er nu echt een gedegen langetermijnvisie komt, met meer waardering en zekerheid voor alle medewerkers,’ aldus Joost van Herpen namens de KPN-vakbonden FNV, CNV, De Unie, Qlix, VHP2.

 Cao-onderhandelingen

De huidige cao van KPN loopt 1 april a.s. af. In de komende onderhandelingen staan de vakbonden op scherp. De vakbonden willen meer zekerheid, werkgelegenheid en koopkracht voor de medewerkers van KPN. Als de bonus van Blok niet wordt geblokkeerd, kan de werkgever op evenredige extra eisen voor werknemers rekenen.

 

vorige  terug naar overzicht