via de VHP2 een interessant boek aanschaffen

maandag 21 september 2015

“Doorgevlogen” Joost van de Griendt

In dit boek doet Joost van de Griendt wat niemand hem voordeed: hij volgt die ervaringen en hun dragers. Wie zijn de mensen die vanuit deze ene ervaringsbron, Fokker, doorvlogen? Welke bagage namen zij met zich mee? Hoe verging het hen? Wat betekende hun ervaring voor hun carrière sindsdien? Welke invloed hadden zij en hun ervaring op de bedrijven waar ze emplooi vonden en op de Nederlandse economie? Zijn daar lijnen in te ontdekken, lessen uit te leren, inzichten aan te ontlenen, conclusies aan te verbinden?

Om dit boek te kunnen schrijven interviewde Joost van de Griendt ruim dertig voormalige managers en directeuren van Fokker. Zij verhalen over de alledaagse en vaak weerbarstige praktijk van leiderschap en algemeen management. Over samenwerking, verbondenheid en trots. Over de kracht en kwetsbaarheid van informele organisaties. Over het belang van bevlogenheid, lef en vechtlust.

kosten € 19,-

“Anders werken” Atzo Nicolaï (DSM), Martijn Aslander, Hans Dijkman (Philips), Kilian Wawoe, Jörg Sauer (VHP2) e.a.

Werken. Kan het anders, beter? Zonder al teveel regels? In rollen die uitdagend zijn? Met leiders die medewerkers vertrouwen, en andersom? Waar het onderscheid tussen leider en medewerker misschien niet eens meer bestaat? In organisaties die zichzelf continu ontwikkelen? En waar mensen volop waardering krijgen?

Ja, dat kan, zo blijkt uit de verhalen in dit boek en op de website www.anderswerken.eu

kosten € 15,-

info@vhp2.nl

 

vorige  terug naar overzicht