FME: “Geen loonstijging binnen de CAO HP”

Gisteren zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe CAO in de Metalektro. De werkgevers, verenigd, in de FME heeft in haar inzet al aangegeven geen collectieve loonstijging meer te willen voor hoger personeel. “Een standaard loonstijging voor het hoger personeel is niet meer van deze tijd” volgens de FME.

Het moge duidelijk zijn dat de VHP2 het hier niet mee eens is. Wij hebben de vraag via een enquête aan onze leden voorgelegd: zelf onderhandelen over je salaris of een collectieve CAO-verhoging? Maar liefst 95% van onze leden geeft aan liever niet te willen onderhandelen over het salaris en geeft er de voorkeur aan dat dit collectief wordt geregeld! Het kan toch niet zo zijn dat de FME bepaalt wat goed is voor het hoger personeel terwijl deze doelgroep overduidelijk zelf aangeeft gewoon een CAO-verhoging te willen!

De VHP2 zal zich in de onderhandelingen hard maken voor de belangen van het Hoger Personeel en dat betekent dus ook een collectieve loonsverhoging voor deze categorie werknemers. Om de belangen van het hoger personeel kracht bij te zetten  verzoeken wij iedereen de enquête in te vullen via deze link.https://nl.surveymonkey.com/s/QHSGKH7

Voor een verslag van de eerste onderhandelingsdag verwijzen wij naar onze nieuwsbrief, vraag deze op via info@vhp2.nl

woensdag 25 maart 2015

vorige  terug naar overzicht