Principe akkoord KPN

Zoals jullie gisteren waarschijnlijk al van KPN gehoord hebben is de VHP2, samen met de andere betrokken vakorganisaties, een akkoord overeengekomen met KPN voor een cao en een sociaal plan. Er is een loonsverhoging afgesproken van gemiddeld 3,5% in de komende twee jaar en de kantonrechtersformule blijft behouden. KPN wilde in eerste instantie niet meer bieden dan 1% loonsverhoging en wilde daarnaast ook de zogenaamde kantonrechtersformule in het sociaal plan vervangen door de transitievergoeding; een aanzienlijke verslechtering. De VHP2 is content met dit resultaat!

Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verbetering van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en gaat de reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer omhoog. Zowel de Cao als het Sociaal Plan zijn voor langere tijd afgesproken; namelijk tot 1 januari 2018.

Zodra de laatste puntjes in het akkoord op de “ï” zijn gezet  stuur ik jullie het volledige onderhandelingsresultaat en worden jullie uiteraard in de gelegenheid gesteld een stem uit te brengen.

 Vanaf maandag 7 maart a.s. vinden er overal in het land inloopsessies plaats waar het akkoord nader wordt toegelicht en waar uiteraard ruimschoots de gelegenheid bestaat om vragen te beantwoorden. Raadpleeg hiervoor TeamKPN.

 

dinsdag 1 maart 2016

vorige  terug naar overzicht