Parttime contract, leaseauto en mobiele telefoon

Mag je als je parttime werkt de leaseauto en mobiele telefoon in de rest van de week gebruiken?

Als je drie dagen per week werkt, mag je werkgever dan de leaseauto en de mobiele telefoon gedurende twee dagen niet ter beschikking stellen of anders hiervoor een financiële regeling treffen?

Als voorwaarde voor het ter beschikking stellen van een leaseauto en mobiele telefoon kan overeengekomen worden dat dit alleen gebeurt in geval van feitelijke ondersteuning of uitvoering van werkzaamheden voor het bedrijf.

Tevens kan afgesproken worden dat beiden niet bedoeld zijn voor privégebruik, en daarnaast de medewerker de mogelijkheid geven hierover in de eigen tijd toch te kunnen beschikken indien hij de kosten voor dit privégebruik zelf betaalt. Het is daarbij van belang dat van tevoren duidelijk wordt aangegeven wordt verstaan onder 'werkzaamheden voor het bedrijf' of 'privégebruik', en dat dit goed wordt vastgelegd.

Het staat werkgever en werknemer kortom vrij om ieder afspraak te maken die zij willen over het gebruik van leaseauto en mobiele telefoon. Het enige dat telt is dat de afspraken helder zijn en dat zowel de werkgever als de werknemer ermee hebben ingestemd.